Grønland er kendt for de smukke slædehunde, som holdes nord for polarcirklen, men på trods af dette, er Donnas Dyreklinik i Nuuk den eneste praktiserende dyreklinik på Grønland. Klinikken er ejet af foreningen Nuummi Uumasut, som er en frivillig forening, der blev dannet for at sikre, at der altid er en fast dyrlæge i Nuuk, der kan foretage både livreddende indgreb og rutineindgreb. Donationer og sponsorater fra virksomheder og privatpersoner er med til at sikre en billig betaling.

Donnas Dyreklinik tilbyder alle former for traditionel behandling af kæledyr og er også vagtbærende. Klinikken har desuden et samarbejde med Sermersooq Kommune om varetagelse af hundeinspektørfunktionen – herunder ansøgningstilladelser og dokumentering af vaccinationer, chipmærkning og neutralisering.

Dyreklinikken åbnede i 2013, og før det var det nødvendigt at rejse til Danmark, hvis man havde et sygt kæledyr. En af de dyrlæger som både har behandlet dyr fra Grønland, men også selv har rejst til Grønland for at behandle dyr, er Claus Bundgaard Nielsen, adm. direktør på AniCura Aarhus Dyrehospital. ”Jeg har altid været glad for Grønland og imponeret over det frivillige arbejde, som bliver lagt i Donnas Dyreklinik. Jeg er glad for, at vi nu med AniCura kan indgå i et samarbejde med Donnas Dyreklinik, så vi kan støtte det meget flotte arbejde der ydes på Donnas.”, siger Claus Bundgaard Nielsen, som er en af ildsjælene bag samarbejdet med Donnas Dyreklinik.

Samarbejdet mellem Donnas Dyreklinik og AniCura giver adgang til lang række praktiske og økonomiske fordele samt opkvalificering af nyansatte dyrlæger, telemedicinsk support, digitalt røntgensystem fra Valsø Røntgen samt et forbedret journalsystem sponsoreret af VetNet.

”Samarbejdet med AniCura er en ny milepæl for os i Nuummi Uumasut. Det letter vores arbejde med at sikre klinikkens fortsatte eksistens. Desuden så vil vi kunne hæve vores veterinærfaglige kvalitet og på sigt også vores udbud af tjenester til de grønlandske kæledyrsejere.” siger Tom Amtoft, formand for Nuuks Dyr.

Der findes ingen tilgængelige tal for, hvor mange hunde og katte, der er i Grønland, men i Nuuk holder beboerne kæledyr ligesom vi gør i Danmark. Der er desuden også mange ulovlige hunde og katte i Grønland. Det er ikke tilladt at holde slædehunde som kæledyr syd for polarcirklen, så slædehunderacen ikke blandes med andre racer.

For yderligere information kontakt venligst:

Om AniCura

AniCura er en familie af moderne dyrehospitaler og -klinikker med speciale i dyrlægebehandling af kæledyr. På baggrund af ideen om at deling af ressourcer skaber mulighed for bedre dyrlægebehandling, blev virksomheden grundlagt i 2011 som den første sammenlægning af kæledyrshospitaler i Norden. I dag er AniCura en rollemodel indenfor specialiseret dyrlægebehandling og en værdifuld partner for kæledyreejere og henvisende dyrlæger over hele Europa.
AniCura tilbyder en lang række medicinske og kirurgiske ydelser af høj kvalitet, som dækker over både forebyggende sundhedspleje samt avanceret diagnostik, intern medicin, intensiv pleje, kirurgi, og ortopædi. AniCura tilbyder også rehabilitering, fysioterapi, kostrådgivning og et udvalg af foder og plejeprodukter.

AniCura tilbyder moderne højkvalitetspleje til kæledyr på mere end 200 forskellige klinikker i Europa og skaber ro i sindet for kæledyrsejere ved at tilbyde hurtig adgang og god patientpleje. Hvert år møder AniCuras 4500 passionerede veterinærfaglige medarbejdere mere end 2 millioner patienter. AniCura er en velrenommeret institution, og vi modtager mange henvisninger.

For mere information om hvordan AniCura arbejder for at skabe fremtidens dyrlægebehandling, besøg vores hjemmeside www.anicuragroup.com eller www.anicura.dk 

Om Nuummi Uumasut

Nuummi Uumasut, på dansk Nuuks Dyr, er en non profit-organisation, der ved hjælp af sponsorater og støtte har oprettet og driver Donnas Dyreklinik i Nuuk. Dyrlægeklinikken er den eneste praktiserende klinik på Grønland og beskæftiger to deltidsdyrlæger. Klinikken er udstyret med doneret udstyr, som vil kunne forefindes i en almindelig praksis .

Foreningen blev til efter en periode uden dyrlæge på Grønland. Behovet for dyrlægehjælp var stort og er det stadig, men den økonomiske situation gør, at mange dyreejere er forhindret i, at betale for de ydelser vi giver på klinikken. Foreningen er derfor afhængig af støtte, i form af udstyr samt andet der kan holde udgifterne nede og dermed gøre det muligt for alle at få den hjælp til deres dyr, som dyrene har krav på.