Hvis du er hundeejer er der gode chancer for at din hund har sluppet væk fra dig i hvert fald en enkelt gang. Måske var I ude og gå tur, da han fik øje på noget og stak af. Måske er den  løbet ud af døren mens du hentede posten eller fik gæster.

For at forberede dig på sådanne hændelser kan du forsøge dig med halsbånd og navneskilte… Men hvad hvis de falder af? Eller hvis du helt havde glemt at sætte dem på?

Når sådan noget sker, kan en hunds microchip være din (anden) bedste ven. 

Det er ikke muligt umiddelbart at se, at et dyr er chipmærket, man skal anvende en såkaldt chip-aflæser for at nummeret kan ses.

Denne lægges ind under huden med en kanyle på venstre side af halsen og forgår uden bedøvelse, da dyret kun sjældent kan mærke dette. Når microchippen er placeret korrekt, kan nummeret aflæses med en scanner. Dyrlægen, hundefangeren og dyreinternattet har en scanner, så de hurtigt kan se hvem hunden er og hvor den hører til.

Loven kræver at alle hunde skal chipmærkes og registreres i Dansk Hunderegister inden de er 8 uger gamle. Hundens ejer skal endvidere sørge for, at hunden, fra den er 4 måneder gammel, bærer halsbånd forsynet med et skilt, der angiver ejerens navn og adresse.

 

Donnas Dyreklinik chipmærker både hvalpe, katte og voksne hunde, der endnu ikke er blevet mærket for DKK 700.


Betyder det at min hund ikke har behov for halsbånd og navneskilt?

Nej! Desto mere identifikation han har, desto bedre — og desto mere sandsynligt er det, at du får ham tilbage. Det anbefales at have en kombination af halsbånd, navneskilt og en microchip som det mest pålidelige system for at finde din hund skulle han blive væk. Du kan ikke gå ud fra at nogen vil vide at din hund er microchippet, eller at de bør tage ham til en dyrelæge for at tjekke. Men hvis din hund har et navneskilt med dine kontaktinformationer er det en hel del lettere for dem at kontakte dig.