Hvornår er det bedste tidspunkt at lade hunhunden sterilisere?

Tævehunde har en cyklus, så de kommer i løbetid ca hver 6. måned. I de første 8-10 uger efter en løbetid er der stadig hormoner, der er aktive i kroppen på hunhunden. Derefter indtræder en hvilefase indtil ca 1 måned før den næste løbetid. Denne hvilefase (3-5 mdr. efter seneste løbetid) er det bedste tidspunkt til en sterilisering. Når din hunhund er steriliseret vil den aldrig komme i løbetid igen. Sterilisation fjerner risikoen for livmoderbetændelse og hvis sterilisationen udføres på unge hunde, nedsættes risikoen for senere udvikling af brystkræft.

Du skal kontakte din dyrlæge, hvis...

du har fået en tævehund og ikke ønsker at den skal have hvalpe. Ud fra dine ønsker og din hunds alder og race, vil din dyrlæge kunne rådgive dig om den bedste løsning for din hund.

Vidste du?

Nuummi Uumasut er en frivillig forening, som ejer Donnas Dyreklinik. Donnas Dyreklinik kom til efter foreningen fik politisk opbakning samt juridisk bistand til at starte klinikken op. Vi har i øjeblikket to dyrlæger i Grønland, hvilket der aldrig har været før. Derudover er det muligt at få fat i en dyrlæge 24-timer i døgnet. Vi skal som dyreejere værne om klinikken, for det er ikke en selvfølge, der er dyrlæger i Grønland.