Katte bliver kønsmodne, når de er ca. 6 måneder gamle, og de har en meget stærk kønsdrift. Hunkattens løbetid varer ca. 5 dage, og hunkatte kommer i løbetid hver 3. uge. Hankatte er altid fertile. Særligt hunkatte kan markant ændre adfærd, når de er i løbetid med øget aktivitet og højlydt kattejammer til følge. For begge køn gælder det, at de oftere kommer i slagsmål med risiko for bidsår, bylder og smitte med sygdomme, når de ikke er neutraliseret. Katte er gode til at reproducere sig selv, og på bare 1 år kan ét kattepar blive til 36 katte, som alle igen kan få flere kattekillinger.

Uønskede vildtlevende katte er et stort problem, også i Nuuk. De vildtlevende katte lever ofte et kummerligt liv og kan være med til at sprede sygdom, herunder fx rabies. Derfor er det vigtigt at lade din kat neutralisere, både for at få “nattero” og mindske risikoen for skader hos din kat - men også for at være med til at reducere antallet af vildtlevende katte.

Neutralisering af kat foregår ved operation i fuld narkose, og din kat kommer hjem igen samme dag som operationen.

Vidste du?

Nuummi Uumasut er en frivillig forening, som ejer Donnas Dyreklinik. Donnas Dyreklinik kom til efter foreningen fik politisk opbakning samt juridisk bistand til at starte klinikken op. Vi har i øjeblikket to dyrlæger i Grønland, hvilket der aldrig har været før. Derudover er det muligt at få fat i en dyrlæge 24-timer i døgnet. Vi skal som dyreejere værne om klinikken, for det er ikke en selvfølge, der er dyrlæger i Grønland.