Hvorfor skal dit kæledyr chipmærkes?
Chipmærkning af hund Ifølge gældende lovgivning er det obligatorisk at alle hunde skal være ID-mærkede. Hunden skal være mærket fra dens 8 leveuge. Hundetegn: Det er endvidere lovpligtigt at hunden bærer hundetegn med ejers navn og fulde adresse. Chipmærkning af kat Det er endnu ikke lovpligtigt at skulle mærke sin kat, hverken med tatovering eller chipmærkning. De fleste gør det alligevel, fordi det skaber tryghed. Hvis katten løber væk eller bliver skadet er det nemmere at finde frem til dens ejer.
Hvis du er hundeejer er der gode chancer for at din hund har sluppet væk fra dig i hvert fald en enkelt gang. Måske var I ude og gå tur, da han fik øje på noget og stak af. Måske er den løbet ud af døren mens du hentede posten eller fik gæster.
For at forberede dig på sådanne hændelser kan du forsøge dig med halsbånd og navneskilte… Men hvad hvis de falder af? Eller hvis du helt havde glemt at sætte dem på?
Når sådan noget sker, kan en hunds microchip være din (anden) bedste ven.
Det er ikke muligt umiddelbart at se, at et dyr er chipmærket, man skal anvende en såkaldt chip-aflæser for at nummeret kan ses.
Denne lægges ind under huden med en kanyle på venstre side af halsen og forgår uden bedøvelse, da dyret kun sjældent kan mærke dette. Når microchippen er placeret korrekt, kan nummeret aflæses med en scanner. Dyrlægen, hundefangeren og dyreinternattet har en scanner, så de hurtigt kan se hvem hunden er og hvor den hører til.
Loven kræver at alle hunde skal chipmærkes og registreres i Dansk Hunderegister inden de er 8 uger gamle. Hundens ejer skal endvidere sørge for, at hunden, fra den er 4 måneder gammel, bærer halsbånd forsynet med et skilt, der angiver ejerens navn og adresse.